Rețetă de papanași fierți din brânză dulce

Ingrediente:

  • 300 g brânză de vaci
  • 1 ou
  • 2 linguri zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • coajă de lămâie
  • 3 linguri făină
  • 2 linguri griș
  • 100 g pesmet
  • 25 g unt
  • 50 g zahăr brun

Mod de preparare:

1. Într-un bol, amestecăm brânza cu oul. Adăugăm zahărul, extractul de vanilie, coaja de lămâie, făina și grișul. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Într-o tigaie încinsă cu unt, prăjim pesmetul câteva minute, pe urmă îl turnăm într-un bol.

3. Cu ajutorul mâinilor, formăm papanașii. Îi fierbem într-un vas cu apă, câteva minute, până se ridică la suprafață. La final, scoatem papanașii din apă și îi dăm prin pesmet.

Papanași prăjiți

Ingrediente:

  • 600 g brânză dulce
  • 3 ouă
  • 2 linguri zahăr
  • 2 linguri griș
  • 300 g făină
  • praf de copt
  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm zahărul, brânza, făina, praful de copt, coaja de lămâie și amestecăm foarte bine. Formăm papanașii și îi coacem într-o tigaie încinsă cu ulei.

2. Coacem, pe foc mic, pe ambele părți până se rumenesc frumos.

Rețetă de papanași moldovenești

Ingrediente:

  • 300 g brânză de vaci
  • 2 ouă
  • 200 g făină
  • 80 g zahăr
  • 1 lingură sare
  • 1 linguriță praf de copt
  • esență de vanilie
  • coajă de lămâie

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem ouăle. Adăugăm sarea, zahărul, brânza de vaci și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt. Mixăm până când obținem un aluat moale și omogen.

3. La final, adăugăm aromele și formăm papanașii. Îi prăjim într-o tigaie încinsă cu ulei, până se rumenesc frumos. Îi dăm prin zahăr vanilat și îi servim, după preferință, calzi sau reci.

Să îi savurați cu drag! Poftă bună!