Atât de fraged și de delicios, pur și simplu se topește în gură – Chec cu mere „Floare”

Ingrediente:

  • 300 g făină
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1/2 lingură zahăr
  • 1 linguriță zahăr vanilat
  • 2/3 linguriță sare
  • 150 ml chefir
  • 1 ou
  • 50 g unt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 2 mere
  • 50 g zahăr
  • 1/4 linguriță scorțișoară
  • 100 ml apă
  • 150 g zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol, cernem făina. Adăugăm drojdia, sarea, zahărul, zahărul vanilat și amestecăm foarte bine. Adăugăm oul, chefirul, untul topit și frământăm până când obținem un aluat moale și omogen. Lăsăm aluatul la dospit 60 de minute.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem merele felii.

3. Rupem o bucățică de aluat și o întindem într-o foaie subțire. Așezăm câteva cubulețe de mere și formăm un pachețel, pe care îl așezăm într-o formă de copt. Procedăm la fel cu aluatul rămas.

4. Lăsăm pachețelele la crescut și le tapetăm cu lapte cald.

5. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenesc frumos.

Loading...