Biscuiții Oreo sunt extraordinar de gustoși și sfărâmicioși și au o cremă delicată – Sunt atât de buni încât vor fi pe placul celor mici, dar și celor mari…

Ingrediente (pentru 15 biscuiţi):
– 100 grame făină (aproximativ) pentru aluat
– 50 grame zahăr pudră;
– 75 grame unt moale;
– 25 grame cacao;
– 1 gălbenuș;
– 1/2 linguriță praf de copt, opțional;
– 1 praf sare.

Ingrediente pentru cremă:
– 80 gr unt moale pentru cremă
– 80 gr zahăr pudră;
– vanilie.

Cum se prepară?

1. Se amestecă untul moale cu zahărul pudră, apoi se adaugă un praf de sare și se bate compoziția cu mixerul timp de 1-2 minute, până când devine pufoasă.

2. Se adaugă gălbenușul și se continuă mestecarea.

3. Se combină făina cu cacao și se cerne amestecul în vasul cu unt. Dacă doriţi, în acest moment se poate adăuga și praful de copt. Se amestecă cu mixerul, cu paletele pentru aluat, până se obține un aluat grunjos.

4. Se adună repede firimiturile într-o bilă de aluat, care se înfăşoară cu o folie alimentară, se aplatizează şi se dă la frigider timp de 20 de minute.

5. Se împarte aluatul în 2 bucăți, se înfăinează puțin blatul de lucru şi bucata de aluat, iar apoi se întinde un blat cu o grosime de aproximativ 3 mm.

6. Se taie cercuri cu o formă cu diametrul de 5 cm, obținând astfel 30 de cercuri.

7. Se aşează biscuiții pe tava tapetată cu hârtie de copt și se coc timp de aproximativ 7-10 minute în cuptorul preîncălzit până la 180 de grade Сelsius. Se lasă la răcit.

8. Se pregăteşte crema. Se bate untul moale cu mixerul timp de aproximativ 1-2 minute, până când devine pufos, deschis la culoare și lucios.

9. Se adaugă zahărul pudră și se amestecă cu spatula, apoi cu mixerul timp de 1 minut. Acum crema este aerată și își menține foarte bine forma. Se transferă într-o simplă pungă de plastic.

10. Se taie vârful pungii și se adaugă cremă pe 15 biscuiți, iar apoi se unesc jumătățile și se presează ușor.

Biscuiții se dau la frigider pentru puțin timp, pentru a se întări puţin crema.

Poftă bună!