Ingrediente:

  • 500 g făină
  • 50 ml ulei
  • 4 linguri zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat
  • 25 g drojdie
  • 200 ml apă
  • esență de vanilie
  • sare
  • zahăr pudră

Mod de preparare:

1. Într-un bol, dizolvăm drojdia în 3 linguri de apă călduță. Adăugăm o lingură de zahăr și amestecăm bine.

2. Într-un bol separat, turnăm făina. Adăugăm zahărul, sarea, zahărul vanilat și mixăm bine. Adăugăm drojdia, apa, esența de vanilie, uleiul și amestecăm până la omogenizare.

3. Întindem aluatul într-o foaie subțire. Cu ajutorul unui pahar, decupăm cerculețe de aluat.

4. Coacem gogoșile într-un vas încins cu ulei, până se rumenesc frumos.

Să le savurați cu poftă! Poftă mare!