Prăjitură cu cremă de ciocolată, frișcă și cacao – Desertul cu care îi impresionezi chiar și pe cei mai mari mofturoși

Ingrediente:

  • 6 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 11 linguri făină
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingură cacao
  • 3 linguri apă

Ingrediente pentru cremă:

  • 250 ml lapte
  • 3 linguri zahăr
  • 4 ouă
  • 1 lingură amidon de porumb
  • 500 ml frișcă
  • 20 g gelatină
  • 200 g ciocolată albă
  • 50 g ciocolată cu lapte

Mod de preparare:

1. Pentru început, pregătim blatul. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, făina, pudra de cacao și praful de copt. Amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 15 minute.

3. După ce s-a răcit, tăiem blatul în 2 părți egale.

4. Într-un vas, punem apa la fiert. Adăugăm zahărul, esența de rom și fierbem, pe foc mic, până când obținem un sirop omogen.

4. Pentru cremă, amestecăm gălbeșurile cu amidon. Adăugăm zahărul, laptele și punem compoziția la fiert, pe foc mic. Adăugăm amidonul, ciocolata și mixăm până la omogenizare. Luăm vasul de pe foc și lăsăm crema la răcit.

5. Tapetăm primul blat cu crema obținut și acoperim cu al 2-lea blat. Decorăm cu frișcă și punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...