Ingrediente:

  • 200 g untură de porc
  • 500 g făină
  • sare
  • 200 g zahăr
  • 1 ou
  • 2 linguri smântână
  • 1 plic praf de copt

Ingrediente pentru umplutură:

  • 4 linguri griș
  • 6 mere
  • 1.2 l lapte
  • 3 pahete budincă de vanilie
  • 9 linguri zahăr

Mod de preparare:

1. Într-un bol, turnăm făina. Adăugăm untura, ingredientele rămase și amestecăm totul foarte bine până la omogenizare.

2. Întindem aluatul în 2 foi subțiri și egale. Așezăm o foaie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Pe deasupra, adăugăm grișul și merele tăiate felii.

3. Într-un vas, pregătim budinca de vanilie conform instrucțiunilor de pe ambalaj, pe urmă o turnăm peste stratul de mere.

4. Acoperim cu a 2-a foaie de aluat și coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 35 de minute.

Poftă bună!