Prăjitură deosebită din 3 blaturi și cremă delicioasă cu mascarpone – Un deliciu în adevăratul sens al cuvântului

Ingrediente blat 1:

  • 5 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 75 g nucă de cocos
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 linguriță esență de lămâie
  • 1 linguriță coajă de lămâie
  • sare

Ingrediente blat 2:

  • 5 albușuri
  • 6 linguri zahăr
  • 2 linguri făină
  • 75 g miez de nucă
  • 1 lingură esență de portocală
  • 1 linguriță coajă de portocală
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare

Ingrediente blat 3:

  • 21 biscuiți simpli
  • 300 g ciocolată amăruie
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri ulei

Ingrediente sirop 1:

  • 250 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță esență de lămâie

Ingrediente sirop 2:

  • 250 ml apă
  • 1 lingură zahăr
  • 1 linguriță esență de portocală

Ingrediente cremă:

  • 10 gălbenușuri
  • 10 linguri zahăr
  • 5 linguri lapte
  • 200 g unt
  • 250 g mascarpone
  • 2 lingurițe esență de lămâie

Mod de preparare:

1. Pentru blaturi, batem albușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, sarea, esențele și coaja rasă. Amestecăm foarte bine, pe urmă adăugăm făina, praful de copt, nuca de cocos și amestecăm foarte bine până la omogenizare.

2. Întindem fiecare blat într-o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

3. Pentru cremă, batem gălbenușurile cu ajutorul unui mixer. Adăugăm zahărul, laptele fierbinte, sarea, amestecăm bine și punem compoziția la fiert, pe foc mic. După ce am obținut o consistență densă, luăm vasu de pe foc, adăugăm untul, crema mascarpone și amestecăm foarte bine.

4. Pentru sirop, fierbem toate ingredientele(separat pentru fiecare tip de sirop) și vom înșiropa blaturile, mai ales pe margini. Nu trebuie să fie decât ușor însiropate pentru a se putea porționa mai bine.

5. Pentru a monta prăjitura, așezăm pe un platou blatul de nucă de cocos. Adăugăm jumătate din cantitatea de cremă, acoperim cu un strat de biscuiți însiropați. Adăugăm al 2-lea blat, crema rămasă și completăm cu blatul 3. Dăm prăjitura la frigider pentru câteva ore.

Poftă bună!

Loading...