Ingrediente pentru blat:

  • 4 linguri făină
  • 5 linguri zahăr
  • 5 albușuri
  • 3 linguri ulei
  • 1/2 pachet praf de copt

Ingrediente cremă:

  • 4 linguri amidon
  • 150 g zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 5 gălbenușuri
  • 500 ml lapte
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 250 g margarină

Mod de preparare:

1. Pentru blat, batem albușurile spumă. Adăugăm sarea, zahărul, uleiul, făina, praful de copt și amestecăm totul foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt și coacem la temperatura de 175 de grade, timp de 15 minute.

2. Pentru cremă, amestecăm gălbenușurile cu amidon. Adăugăm făina, zahărul, zahărul vanilat, laptele cald și amestecăm foarte bine. În jumătate din cantitatea de cremă, adăugăm ciocolată.

În crema cu ciocolată adăugăm 100 gr margarină, câte o bucățică pe rand și mixăm bine după fiecare.

În crema de vanilie adăugăm 150 gr margarină, câte o bucățică pe rând și mixăm bine după fiecare.

3. Pentru a forma prăjitura, însiropăm blatul cu 2-3 linguri de lapte. Adăugăm crema de ciocolată și un strat de biscuiți. Pe deasupra, turnăm crema de vanilie și decorăm cu frișcă și nucă de cocos.