Prăjitura „Pufoșica” – O prăjitură delicioasă, cu blat pufos și cremă fină

Ingrediente pentru blat:

  • 7 ouă
  • 2 linguri ulei
  • 2 lingurițe praf de copt
  • 2 linguri cacao
  • zahăr pudră
  • făină

Ingrediente pentru crema de budincă:

  • 500 ml lapte
  • 10 g zahăr vanilat
  • 40 g praf de budincă

Alte ingrediente:

  • 250 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 250 ml smântână
  • 250 g cremă mascarpone
  • 10 g zahăr vanilat
  • 1 plic zahăr pudră

Mod de preparare pentru blat:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm zahărul, uleiul, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine. În jumătate de aluat, adăugăm pudra de cacao și amestecăm bine.

2. Într-o tavă acoperită cu hârtie de copt, turnăm cele 2 nuanțe de aluat astfel încât să alternăm culorile. Coacem la temperatura de 200 de grade, timp de 10 minute.

3. Pentru crema, pregătim budinca conform instrucțiunilor de pe ambalaj. La final, adăugăm untul, zahărul pudră și amestecăm bine.

4. Tapetăm prăjitura cu crema obținută.

La final, decorăm cu frișcă.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...