Prăjitura simplă și delicată pe care cei mici o adoră – Cele 2 creme sunt pur și simplu bestiale

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 4 linguri zahăr
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri făină
  • 1/2 linguriță praf de copt

Ingrediente pentru cremă albă:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • un iaurt mic „Danone Cremosso”
  • un desert mic „Danone Cremosso”
  • 150 g ciocolată albă
  • 300 ml smântână
  • 30 g gelatină
  • 200 ml apă

Ingrediente pentru crema cafenie:

  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • un iaurt mic „Danone Cremosso”
  • un desert de ciocolată „Danette”
  • 150 g ciocolată neagră
  • 300 ml smântână
  • 30 g gelatină
  • 200 ml apă

Mod de preparare:

1. Pentru aluat, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, uleiul, făina, praful de copt și amestecăm foarte bine. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, până se rumenește frumos.

2. Pentru crema albă, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, gălbenușurile, iaurtul, desertul de vanilie, ciocolata albă topită, și frișca. Amestecăm foarte bine până la omogenizare. Adăugăm gelatina hidratată și mixăm bine.

3. Turnăm uniform crema pe o tavă acoperită cu hârtie de copt, pe urmă o punem la frigider pentru 30 de minute.

4. Pentru crema cafenie, procedăm exact la fel ca în pasul precedent. După 30 de minute, scoatem crema albă din frigider și pe deasupra turnăm crema cafenie.

5. Acoperim cu blatul pregătit anterior și punem prăjitura la frigider peste noapte. A doua zi, răsturnăm prăjitura pe un platou iar la final decorăm cu glazură de ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...