Prăjitură simplă și delicioasă, cu cremă de cocos și cremă de lapte și vanilie

Ingrediente:

  • 150 g margarină
  • 150 g zahăr pudră
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingură smântână
  • 2 linguri cacao
  • 300 g făină

Ingrediente cremă:

  • 6 gălbenușuri
  • 2-3 linguri făină
  • 300 ml lapte
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g margarină
  • 1-2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente crema de cocos:

  • 6 albușuri
  • 200 g zahăr
  • 200 g nucă de cocos

Mod de preparare:

1. Pentru început, amestecăm toate ingredientele pentru aluat.

2. Întindem aluatul în 2 foi subțiri și egale. Așezăm o foaie pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.

3. Într-un bol, batem albușurile spumă. Adăugăm zahărul, nuca de cocos și amestecăm bine. Turnăm crema peste prima foaie de aluat iar la final, acoperim cu a 2-a foaie. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 25 de minute.

4. Pentru cremă, amestecăm toate ingredientele menționate anterior. Punem compoziția la încălzit, pe baie de aburi și amestecăm până când obținem o cremă densă. Luăm vasul de pe foc și adăugăm margarina.

5. După ce s-a răcit, tapetăm prăjitura cu crema pregătită anterior.

La final, decorăm cu nucă de cocos. Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...