Ingrediente pentru blat:

  • 5 ouă
  • 120 g zahăr
  • 80 ml ulei
  • 120 g făină
  • 30 g cacao
  • 1 pliculeț praf de copt
  • 2-3 linguri esență de rom

Ingrediente:

  • 6 gălbenușuri
  • 200 g zahăr
  • 3 lingurițe ness
  • 3 foi de gelatină
  • 500 ml frișcă

Mod de preparare:

1. Pentru început, separăm gălbenușurile de albușuri. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușurile. Adăugăm zahărul, albușurile bătute spumă, uleiul, apa, esența de vanilie și amestecăm foarte bine.

2. Adăugăm făina amestecată cu praful de copt și pudra de cacoa. Mixăm bine până când obținem un aluat moale și omogen.

3. Turnăm aluatul pe o tavă acoperită cu hârtie de copt. Coacem la temperatura de 180 de grade, timp de 30 de minute.

4. Pentru cremă, batem gălbenușurile spumă și le încălzim pe baie de aburi. Adăugăm zahărul, ness-ul, foile de la gelatină hidratate și amestecăm foarte bine. Luăm vasul de pe foc și adăugăm frișca. Mixăm bine, pe urmă punem crema la frigider.

5. După ce s-a răcit, însiropăm blatul cu esența de vanilie. Adăugăm uniform crema pregătită anterior. Pe deasupra, adăugăm un strat de frișcă iar la final decorăm cu ciocolată dată prin răzătoare.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!