Tiramisu autentic – Rețeta originală de la sora mea din Italia

Ingrediente:

  • 500 g mascarpone
  • 350 g pișcoturi
  • 200 ml smântână dulce
  • 10 linguri zahăr
  • 6 ouă
  • cafea
  • pudră de cacao
  • lichior

Mod de preparare:

1. Cu ajutorul unui mixer, batem gălbenușuril. Adăugăm zahărul, albușurile bătute spumă, crema mascarpone și amestecăm bine. Adăugăm lichiorul, smântâna și amestecăm foarte bine.

2. Pe un platou, așezăm un strat de pișcoturi însiropați în cafea. Pe deasupra, așezăm un strat de cremă mascarpone. Adăugăm un al 2-lea strat de pișcoturi, pe urmă tapetăm cu cremă mascarpone. Procedăm la fel până terminăm toate ingredientele.

3. Punem prăjitura la frigider pentru 2-3 ore.

Savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...