Tocinei fără făină și fără ouă – Ai nevoie de 1 kg cartofi, 2 cepe medii, sare și ulei pentru prăjit

Încercaţi reţeta de tocinei fără făină și ouă – au un gust nemaipomenit!

Ingrediente:
– 1 kg cartofi (6 cartofi medii);
– 2 cepe medii;
– 1/2 linguriță sare;
– ulei pentru prăjit.

Cum se prepară?

1. Cartofii sunt principalul secret în prepararea acestei reţete deoarece trebuie aleşi cei ce conţin mult amidon. Cartofii se taie în jumătate, se rotesc şi se freacă.

Dacă jumătățile se vor lipi una de cealaltă, înseamnă că aceştia au o concentraţie bogată în amidon; în caz contrar, se vor adăuga 2 linguri de amidon la 1 kg de cartofi dați pe răzătoare.

2. Se curăţă cartofii de coajă și se dau prin răzătoarea cea mai mică. Nu se pun în apă deoarece aceasta spală amidonul.

3. Pentru început se dă ceapa prin răzătoare. Ceapa protejează cartofii ca să nu li se schimbe culoarea.

4. Se dau şi cartofii pe răzătoare.

5. Se amestecă compoziția de legume.

6. Cu ajutorul unei strecurătoare compoziţia se scurge de lichidul în exces.

7. Se transferă compoziția din nou în vas și se adaugă sare.

8. Se încinge tigaia. Întrucât amidonul se aşează la fundul vasului, înainte de a prăji, compoziția se amestecă foarte bine de fiecare dată.

9. Pentru ca tocineii să fie mai crocanți, se toarnă mai mult ulei, în aşa fel încât ei să fie pe jumătate în ulei.

10. Se pune câte o lingură de compoziție în tigaia cu ulei încins.

11. Se prăjesc la foc mare, până prind crustă rumenă pe amble părți.

12. Se aşează pe un prosop de hârtie.

Aşa arată tocineii din cartofi, fără ou și făină. Sunt atât de gustoși că ţi se topesc în gură!

Poftă bună!

Loading...