Tort cu ananas, fără coacere – O prăjitură elegantă, fină, ușoară și foarte aromată

Ingrediente:

  • 300 g biscuiți simpli
  • 150 g miez de nucă
  • 100 g ciocolată
  • 2-3 linguri cacao
  • 1 esență de rom
  • compot de ananas
  • 5 linguri zahăr
  • 400 ml frișcă
  • esență de vanilie
  • 100 g ciocolată cu lapte
  • 4 linguri fistic
  • gelatină

Mod de preparare:

1. Pentru început, mărunțim biscuiții într-un bol. Adăugăm pudra de cacao, zahărul, ciocolata topită, jumătate de conservă de compot de ananas, esența de rom și amestecăm foarte bine.

2. Cu ajutorul unui cuțit, tăiem ananasul rămas, cubulețe.

3. Într-un bol separat, batem frișca cu esență de vanilie. Adăugăm gelatina hidratată și amestecăm bine.

4. Într-o formă de copt, turnăm compoziția de biscuiți. Nivelăm cu ajutorul unui cuțit iar pe deasupra adăugăm crema pregătită anterior.

La final, decorăm cu bucățele de ananas și ciocolată.

Să o savurați cu drag! Poftă bună!

Loading...